آموزش ویدئویی و فارسی کشت انواع قارچ های خوراکی دکمه ای و صدفی مهندس کوثری

آموزش ویدئویی کشت قارچ دکمه ای و صدفی<
http://s2.picofile.com/file/7956026234/button_composte_phases.gif
كمپوست سازي در دو فاز انجام مي گيرد فاز I معروف به فاز تخمير و فاز II معروف به فاز پاستوريزاسيون مي باشد.
فاز I :
براي تهيه كمپوست فرمولهاي متفاوتي وجود دارد كه با توجه به مواد موجود در هر محيط تعيين مي شود اما از فرمول زير مي توان در هر محدوده با كمي تغييرات استفاده كرد:
1) كلش گندم 6000 كيلوگرم (محيط اصلي )
2) كود مرغي 3500 كيلوگرم ( مكملها )
3) ملاس 100 كيلوگرم ( مواد غذايي كنستانتره )
4) اوره 100 كيلوگرم ( مواد شيميايي )
5) گچ هيدراته 400 كيلوگرم (مواد معدني )
خيساندن:
ابتدا كلش گندم را بايد كاملا با آب خيس نمود براي اين كار بسته هاي كلش را از هم باز مي كنند و بر روي يك بستري كه بتون كه داراي زه كش مي باشد مي ريزند با شلنگ روي آن اب مي پاشند و آب خارج شده از زه كش را دوباره روي آن پمپ مي كنند (آب كثيف) در ابتدا كلش به سختي آب جذب مي كند به ازاي هر تن كلش حدود 5000 ليتر آب لازم داريم.
مخلوط كردن:
تمام مواد به جزء گچ را كاملا باهم مخلوط مي كنيم و آن را بر روي روي يك بستري كه بتون كه داراي زه كش مي باشد به صورت زير به اصطلاح قالب مي زنيم ( طول بستگي به مقدار كمپوست دارد) :
در تابستان، بهار و پاييز : ارتفاع: 1.2 متر عرض: 1.2 متر
در زمستان: ارتفاع:1.5 متر، عرض: 1.5 متر
به ترتيب زير اين مرحله به اتمام مي رسد:
1) روز اول : مخلوط و انباشت كردن
2) روز چهارم : اولين برگرداندن
3) روز هشتم : دومين برگرداندن
4) روز دوازدهم : سومين برگرداندن
5) روز شانزدهم : چهارمين برگرداندن
6) روز بيستم : شروع فاز II
در برگردان سوم و چهارم گچ را نيز اضافه مي كنيم
فاز II :
در اين مرحله كمپوست اماده شده در فاز I وارد تونلي كه تمام شرايط تحت كنترل است به منظور پاستوريزاسيون (كشتن كليه ميكروارگانيسمهاي بيماريزا ) و كانديشن يا همان شيرين كردن ( حذف آمونياك و تبديل آن به نيترات ) مي شود.
در اين مرحله در ابتدا دما را به 60 درجه سانتيگراد به مدت 8 ساعت مي رسانند سپس دما را تا 52 درجه سانتيگراد پايين مي آورند و براي شيرين كردن به مدت 7 روز ديگر در اين دما مي ماند. پس از رسيدن به دماي محيط آن را بذر زني مي كنند.
نكات:
1) كمپوست آماده شده بايد بوي علف تازه چيده شده بدهد و هرگز اثري از آمونياك در آن نباشد.
2) هر كلش بايد ترد باشد و هرگز سفت نباشد.
3) رطوبت كمپوست را بايد با دست اندازه گرفت براي اين كار كمي كمپوست را در مشت مي فشاريم اگر يكي دو قطره آب از آن چكيد رطوبت آن مناسب است و اگر شرشر ريخت رطوبت زياد است وبايد رطوبت آن را تبخير كرد و اگر اصلا نريخت بايد به آن رطوبت اضافه نمود.

4) كمپوست نبايد دست را كثيف كند.


http://s4.picofile.com/file/7956032682/compost01.jpg


برچسب‌ها: کمپوست قارچ دکمه ای, کلش گندم, کودمرغ, ملاس, گچ هیدراته
+ نوشته شده در  ساعت   توسط   |